Tandfacader

Tandfacader: Alt, du bør vide

Hvis du ikke er glad for, hvordan dit smil eller dine tænder ser ud, kan tandfacader være en løsning. Hvis dine tænder er misfarvede, knækkede, skæve eller du på andre måder er utilfreds med dem, kan du ændre hele dit tandsæts udtryk med tandfacader, der placeres ovenpå dine naturlige tænder.

Tandfacader kan se ud præcis, som du har lyst til – og i fællesskab finder vi frem til det udtryk, du bedst kan lide. Både når det kommer til form, farve og størrelse. Facader kan laves både som porcelænsfacader og plastfacader, og hvilken der passer til dig, finder vi ud af sammen.

Hvad er tandfacader (veneers)?

Tandfacade, også kaldet veneers tænder, Hollywood smile, smile makeover eller smiledesign, fungerer ved, at vi giver dine tænder en ny facade, så du kan ændre dit smil/tandsæt.

Du får altså mulighed for at designe dit eget smil, hvis du ikke er tilfreds med dit nuværende. Det kan være, du ikke bryder dig om dine tænder, fordi de er skæve, misfarvede eller har en anden form, end du drømmer om.

Selve tandfacaden er formet som en slags skal, der sættes fast på forsiden af din tand. Sele facaden er meget tynd, og den kan være lavet af både porcelæn og plast. Facaden limes fast på dine tænder, så vi kan bevare så meget som muligt af dine naturlige tænder.

Er tandfacader det rette valg for dig?

Tandfacader såsom porcelænsfacader er ofte et kosmetisk valg, og derfor er det op til dig, om det er noget for dig eller ej. Men hvis du ikke er glad for dine tænder, er det et godt valg.

Har du skæve tænder eller ødelagte tænder efter caries, rodbehandlinger og så videre kan tandfacader ligeledes være et godt valg. Resultatet er både holdbart og flot, så du kan få det smil, du altid har drømt om.

Når først, dine facader er på plads, holder de længe – og det gør dit flotte smil også.

Mange får lavet tandfacader, hvis de har:

  • Slidt tandemalje eller misfarvninger på grund af syreskader, hvor tandfacaden kan både beskytte og skjule misfarvninger
  • Stort mellemrum mellem tænderne, som de er kede af
  • Uensartede, skæve eller forkert placerede tænder

Tandfacader før og efter

Tandfacader er således ideelle til dig, som i øjeblikket føler, at du går og døjer med dine tænders æstetiske udseende. Efter at have fået lavet facaderne vil du kunne se frem til et utroligt smukt resultat, som giver dig lysten til at smile tilbage.

Plast- eller porcelænsfacader til tænder – hvad skal du vælge?

Når man taler om facader til tænder, bruger man typisk enten plastfacader eller porcelænsfacader. Så hvilken skal du vælge, og hvilken passer bedst til dig?

1. Plastfacader: Mindre omfattende og meget stærke

Plastfacader er mindre omfattende end porcelænsfacader. I dag er materialet, der bruges til plastfacader efterhånden så godt, at det i dag er næsten umuligt at se forskel på plast og naturlige tænder.

Når vi laver veneers, altså tandfacader, af plast, limes de direkte fast på dine egne tænder – med plast bygger vi det op i flere lag, og det giver et stærkt og ikke mindst meget naturtro udseende.

Hvis du vil have den bedste tandfacader pris, er plastfacader et oplagt valg, da det typisk er billigere end porcelænsfacader.

2. Porcelænsfacader til skæve tænder - det mest naturlige resultat

Hvis du stiller store krav til det endelige udseende af dine tandfacader, vil du med stor sandsynlighed foretrække porcelænsfacader. For selvom vi i dag er kommet rigtig langt med plastfacader, har porcelæn tænder en endnu større lighed med naturlige tænder.

Porcelænsfacader kræver dog et noget større indgreb, og der skal slibes omkring 1 millimeter af din tandoverflade – og behandlingen skal ske over mindst to gange. Det vil sige, behandlingen er mere omfattende og invasiv end plastfacader, og det betyder også, at porcelænsfacader pris er en lidt anden.

Selvom både indgreb og pris er større, er porcelænsfacader et populært valg, da det ikke bare er flot og naturligt – det er også utrolig stærkt og materialet er mere immunt overfor misfarvninger. Porcelænsfacader kan også nemmere justeres i farven, så det kan matche tilstødende tænder.

Tandfacader pris – hvad koster det at få lavet tandfacader?

Tandfacader pris afhænger af, hvad og hvor meget du gerne vil have lavet. Der er forskel på tandfacader priser alt efter, om du skal have lavet en, flere eller måske alle dine tænder.

Derudover er der ligeledes forskel på, om du vælger plast eller porcelæn tænder.

Din tandfacade pris kommer altså helt an på, hvad du gerne vil have lavet. Du kan få et overblik over vores prisniveau lige her, og så er du selvfølgelig altid velkommen til at booke en konsultation hos os, hvor vi kan gennemgå alle dine spørgsmål om tandfacader og tandfacader pris.

Søndergade 25
8600 Silkeborg
Telefon: +45 86 82 01 69
E-mail: reception@smilmedmere.dk