Tandrensning

Tandrensning – undgå plak, tandsten og bakterier

Vil du gerne give dine tænder de bedste forudsætninger for at holde sig sunde og raske? Noget af det, der gør en stor forskel, er at gå jævnligt til tandlægen.

Når vi laver et almindeligt eftersyn, kombinerer vi det ofte med en tandrens, der holder plak, tandsten og unødige bakterier nede. Det betyder, at vi fjerner de opbyggede belægninger på dine tænder, og det gør det nemmere for dig at holde en god tandhygiejne og undgå huller og andre tandproblemer.

Årsager til at bestille tid til tandrensning:

  • Dine tænder føles ru – hvis dine tænder føles ru, når du kører tungen på de bagerste tænder forrest i munden, er det et tegn på, at du har tandsten – og så bør du bestille tid til en tandrensning hos os.
  • Dit tandkød er rødt, ømt og har måske trukket sig lidt tilbage – hvis dit tandkød er rødt enten flere eller ét markeret sted, kan det være et tegn på tandkødsbetændelse, og så er det en god idé at bestille tid til konsultation og tandrensning.
  • Du har misfarvninger på dine tænder efter kaffe, the eller rygning – en tandrensning er ikke nogen garanti for, at dine misfarvninger forsvinder – men tandrensning pris er noget billigere end tandblegning, så ofte er det et godt sted at starte.

Hvad er en tandrensning?

Selvom du er grundig med både tandbørste og tandtråd, kan det være svært at holde plak og tandsten helt væk – og det er faktisk helt almindeligt. Men selvom det er næsten uundgåeligt, er det alligevel vigtigt at gøre noget ved det, før det udvikler sig til fx huller i tænderne, betændelse eller andet.

Og det er her, en tandrensning kommer ind i billedet.

En tandrensning er helt konkret rensning af dine tænder, hvor vi med vores udstyr (og under kontrol) kan fjerne hårde belægninger som tandsten og bløde belægninger som plak, der sidder på dine tænder. Samtidig kan en tandrensning også være med til at fjerne misfarvninger på dine tænder efter rygning, kaffe, the og så videre.

Når vi er færdig med din tandrens, vil du selv kunne mærke, at dine tænder føles glattere – og det betyder faktisk, at de er nemmere at børste fri for bakterier og plak.

Sådan foregår det, når du får en tandrensning:

  1. Først bruger vi ultralyd på dine tænder. Det lyder måske voldsomt, men det er faktisk meget skånsomt for både tænder og tandkød.
  2. Efter ultralyd bruger vi værktøjer til at skrabe eventuelle tandsten og belægninger af dine tænder.
  3. Behandlingen sluttes med en pudsning af dine tænder, hvor vi bruger pudsepasta. Det gør, at dine tænder føles glatte og blanke efterfølgende.

Tandrensning pris – hvad koster det at få en tandrensning?

Tandrensning priser kommer an på, hvad du får foretaget din tandrensning i kombination med. Leder du efter pris tandrensning, kan du altid se det på vores prisside, som du finder ved at klikke her.

Med tilskud kan du få tandrensning hos os fra 153 kroner, mens tandrensning pris uden tilskud starter ved 248 kroner. Du skal dog være opmærksom på, at priserne er vejledende – det kommer nemlig helt an på, hvor mange tænder, det drejer sig om, og hvorvidt du skal have foretaget andet under samme konsultation.

Hvornår er det nødvendigt at få en tandrens?

Hos tandlægen inddeles du i en af tre kategorier: Grøn, gul eller rød patient. De tre farver indikerer, hvor ofte vi som tandlæger vurderer, at du bør få tilset dine tænder.

Er du god til at pleje dine tænder, vil det ofte kun være nødvendigt at få lavet et eftersyn og en tandrens én gang om året – er du i derimod i den gule eller røde gruppe, er det en god idé at gå oftere til tandlægen, så du kan holde tandsten og plak nede, så det ikke udvikler sig og bliver til tandproblemer, der kræver større indsats.

Når det er sagt, vurderes dit behov fra gang til gang. Når du har været til konsultation hos os i klinikken, vurderer vi her, hvornår du skal komme fobi til tandrens næste gang.

Søndergade 25
8600 Silkeborg
Telefon: +45 86 82 01 69
E-mail: reception@smilmedmere.dk