Tandimplantat

Tandimplantat – Implantatbehandling fra A til Z

Et tandimplantat bruges, når du har mistet en eller flere tænder – og gerne vil have dit smil igen. Tandimplantatet laves, så der ikke kan ses forskel på dét og dine naturlige tænder. Det betyder, at man slet ikke vil kunne se, at du mangler en tand eller to.

Er du ked af en eller flere manglede tænder? Vi tager altid gerne en snak med dig om dine muligheder, så du kan finde ud af, om et tandimplantat er den rigtige løsning for dig.

Hvad er et tand implantat?

Et tandimplantat er en kunstig tandrod, som laves af det stærke materiale, titanium. Et tandimplantat bliver opereret direkte ned i din kæbeknogle, og du kan vælge om du vil have en kunstig tand eller tandbro, der sidder helt fast eller som er lavet med aftagelige tandproteser.

Et tandimplantat kan være en god idé, da det modsat en bro skåner dine egne tænder. På den måde undgår vi nemlig at file unødigt i dine egne tænder, som derved forbliver stærkere. Det vil altså sige, at et tandimplantat faktisk er et mere skånsomt indgreb, da det er mindre invasivt.

Vi laver en grundig vurdering – og finder den rigtige løsning sammen

Alt efter dine ønsker, behov og ikke mindst dit tandsæt, finder vi sammen frem til, hvilken løsning der matcher dig bedst. For nogle vil en tandbro eller tandprotese være det bedste valg, mens andre er bedre tjent med et tand implantat.

Det er alt sammen noget, vi sammen vurderer, når du besøger os i klinikken.

Implantater tænder – erstatter en eller flere tænder

Et tandimplantat kan være aktuelt, uanset om du mangler en eller flere tænder. Hvert eneste tandimplantat laves, så de passer perfekt – og du kan derfor både få et enkelt tandimplantat eller bruge tandimplantater som en mere fuldstændig erstatning af dit tandsæt. Du kan altså også sammensætte tandimplantater, så det kan kombineres med fx tandproteser og/eller en bro.

Implantatbehandling er en mulighed for rigtig mange, der af den ene eller anden grund har mistet en eller flere tænder. Tandimplantater laves uanset alder, og det er derfor ingen hindring.

Det eneste, det kræver er, at du har en sund og rask kæbeknogle, så vi har noget at arbejde ud fra. Det kan være aktuelt at genopbygge noget af kæbeknoglen for at lave tand implantater – men det er alt sammen noget, vi vurderer, når du besøger os.

Implantatbehandling – hvordan foregår tandimplantat?

Som det første, laver vi en forundersøgelse af dine tænder samt en røntgenscanning – det er herudfra vi vurderer, hvad der er den bedste fremgangsmåde når det kommer til dig og dit tandsæt.

Her sætter vi os sammen og snakker om dine muligheder – vi skal selvfølgelig nok komme med vores anbefalinger, men i sidste er det dine tænder og din dermed din beslutning.

Hvis vi sammen kommer frem til, at en tandimplantatbehandling er den rigtige vej frem, får du en ny tid hos os, hvor vi starter behandlingen.

Selve implantatbehandlingen foregår sådan her:

  1. Hvis vi er kommet frem til, at kæbeknoglen er sund og rask, er første skridt i processen at bore et hul i kæbebenet, som vi skruer tandimplantatet fast i.
  2. Når første del af behandlingen er overstået, kræver det, at det heler helt op – og det tager omkring 1-6 måneder alt efter implantatets placering.
  3. Når helingsperioden er slut, sætter vi et mellemstykke på – det er det, der skal holde kronen eller broen fast.
  4. Herefter tager vi et aftryk til den del af tandimplantatet, der kan ses – på den måde sikrer vi, at du får det mest naturlige og realistiske resultat.
  5. Når den sidste del af konstruktionen er lavet, skrues den fast på mellemstykket (forbindelsesleddet), og så er behandlingen faktisk slut.

Der kan dog være stor forskel på, hvordan processen foregår. Har du fx en flækket eller skadet tand, skal vi selvfølgelig fjerne tanden, før vi kan lave et tandimplantat – og her vil processen tage længere tid, da der indregnes ekstra helingstid, før vi kan indsætte implantatet.

Der er ikke ét tandimplantat, der er ens – og derfor beror hver eneste implantatbehandling på en konkret vurdering. Før, vi går i gang, lægger vi sammen en plan for forløbet. På den måde får du et overblik over, hvad der skal ske hvornår, så du ved, hvad du kan regne med.

Efter behandlingen – husk god mundhygiejne

Både under og efter, du har fået dit nye tandimplantat, er det vigtigt, du sørger for at passe godt på dine tænder og dit nye implantat.

Vi tager en snak om, hvordan du plejer dine tænder både under og efter, vi er færdige, når du er i klinikken – men det vigtigste er, at du altid husker god mundhygiejne.

Du kan altid få gode råd til pleje og vejledning hos os, og så er det vigtigt, du sørger for løbende at passe dine tandlægetider og komme til løbende kontrol hos os. På den måde sikrer du dig, at dit implantat holder så godt og så lang tid som muligt.

Gør det ondt at få et tandimplantat?

Hos TandlægeCentret i Silkeborg går vi meget op i, at det skal være en god oplevelse at gå til tandlægen – og derfor kan du forvente smertefri tandbehandling hos os.

Du er selvfølgelig bedøvet igennem hele processen, når du får lavet et tandimplantat, så du mærker så lidt som muligt. Hele indgrebet foregår altså under lokalbedøvelse. Derfor er indgrebet ikke som sådan forbundet med smerte – udover det ubehag, bedøvelsen kan give.

Vi rådgiver dig også i det efterfølgende forløb, så det hele går så smertefrit og gnidningsløst som muligt. Vi anbefaler typisk, at du tager smertestillende efter indgrebet – men alt det vender vi selvfølgelig, når du er hos os i klinikken.

Husk:

  • At børste dine tænder med en blød tandbørste (og mild tandpasta med fluor) mindst 2 gange om dagen
  • Brug tandtråd, før du børster dine tænder
  • Undgå slik og sukkerholdige drikke- og madvarer mellem måltider

Tandimplantat pris: Hvad koster et tandimplantat?

Lad os bare være helt ærlige: Det er svært for os at give dig en one-size-fits-all pris, for den findes simpelthen ikke.

Når vi ikke har vurderet din situation og dit tandsæt, kan vi derfor ikke give dig en konkret pris – det kommer helt an på, om du skal have et enkelt tandimplantat, om vi skal genopbygge knogle, om du skal have lavet en eller flere kunstige rødder, fast bro eller måske en løsning, der skal erstatte din nuværende protese.

Du kan altid få et udgangspunkt på tandimplantat pris på vores prisside – men vi råder dig til at opsøge os i klinikken, så vi kan give dig en konkret vurdering af dit tandsæt og dermed din endelige pris.

Søndergade 25
8600 Silkeborg
Telefon: +45 86 82 01 69
E-mail: reception@smilmedmere.dk