Tandbro

Tandbro: Priser, behandling og hvad du kan forvente

Mangler du en eller flere tænder, og drømmer du om at have et fuldt tandsæt? Så kan det være, end tandbro er den bedste løsning. Ved at få lavet en tandbro kan du nemlig få erstattet de tænder, du mangler – på en måde, så det ser helt naturligt ud. Resultatet er flot, men samtidig får du genopbygget en normal tyggefunktion, så du ikke er generet af manglende tænder.

En af de helt store fordele ved en tandbro er, at det ikke kræver en operation.

Overvejer du at få erstattet dine manglende tænder med en tandbro? Læs med her, hvor du får svar på spørgsmål som:

  • Hvad er en tandbro?
  • Hvornår er det aktuelt at få en tandbro?
  • Er der forskel på tandbroer?
  • Tandbro priser – hvad koster en tandbro?

Hvad er en tandbro?

En tandbro er en slags implantat. Men modsat fx enkelte implantater, kræver det ikke en operation at få en tand bro. I stedet hviler tandbroen på nabotænderne, så der dannes en slags bro mellem dine eksisterende tænder og de tænder, du mangler.

Hvis du mangler en eller flere tænder, kan det altså være en løsning at få lavet en tandbro. Selve behandlingen er mindre invasiv, og fremfor at operere sættes tandbroen fast på dine naturlige tænder med en speciel type limen.

Da tandbroen cementeres fast på dine naturlige tænder, kan du heller ikke tage tandbroen ud – noget, som mange finder tryghed i, da dine tænder ikke kan falde ud, når du tygger og så videre.

3 fordele ved at få lavet en bro tand:

  1. En tandbro kræver ingen operation – i stedet sættes den direkte fast på dine naturlige tænder.
  2. Tandbroen limes fast, så den ikke kan tages ud igen. Det giver idg en tryghed, da der ikke er risiko for, at din tand bro falder ud, når du fx spiser.
  3. En tandbro giver et flot, naturligt resultat og et optimalt bid, så du får en naturlig og god tyggefunktion.

En tandbro laves med det, der kaldes bropiller og et mellemled. Bropillerne er de naturlige tænder, der sidder ved siden af de tænder, du har mistet – og mellemleddet er så erstatningen for de mistede tænder. Mellemleddet støbes og laves, så det ikke er til at se forskel på dem og dine naturlige tænder – og på den måde kan du bevare dit flotte, naturlige smil helt uden operation eller invasive indgreb.

Hvornår er det aktuelt at få en tandbro?

Hvorvidt en tandbro er det rigtige valg for dig, kræver en konkret vurdering af dine tænder. For selvom en tandbro lyder som en allround god løsning, er det ikke altid det optimale resultat.

Når vi skal sætte din tandbro fast, skal dine nabotænder nemlig slibes til – og det vil vi meget gerne undgå at gøre, hvis dine andre tænder er sunde og raske.

Hvis du skal have en tandbro, er slidte tænder faktisk en fordel

Hvis dine nabotænder derimod i forvejen er bearbejdet med fx udboringer og fyldninger, kan en tandbro være en rigtig god løsning. Her slibes tænderne nemlig til, så de kan være selve broen. Det bærende element er en slags tandformede skaller, der sættes fast på de tilslebne tænder. De beskytter og omslutter tænderne, hvorefter de manglende tænder limes på.

En tandbro skal bestå af mindst 3 sammenhængende tænder og kroner, men du kan faktisk få lavet tandbro af hele 14 sammenhængende led, så du kan få genetableret hele din over- eller undermund.

  • En tandbro er en god idé, hvis de omkringliggende tænder er beskadiget og har tidligere udfyldninger
  • En tandbro er mindre ideel, hvis nabotænderne er sunde og raske.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en tandbro eller en anden form for implantat, er den rigtige løsning, hjælper vi dig altid med at afklare, hvad der er det bedste match for dig.

Er der forskel på tandbroer?

Der er forskel på tandsæt – og der er forskel på tandbroer. Hvilken type tandbro, der passer til dig, kommer altså an på dit tandsæt og dine ønsker til tandbro priser, udseende og funktion.

Alt efter hvor mange tænder, din tandbro skal erstatte, er der selvfølgelig forskel. Men der er også forskel på materiale.

Du kan få lavet tandbroer med kroner i:

  1. Ren keramik, som er porcelænskroner (keramisk bro). Porcelænskroner er bedst, hvis tandbroen har en ren kosmetisk funktion.
  2. En blanding af guld og porcelæn (metalkeramisk bro). En metalkeramisk bro er den stærkeste type, og derfor er den god, hvis du skal have lavet en tandbro som erstatning for en eller flere kindtænder.

Er dine nabotænder sunde og raske, findes der også et alternativ, der kaldes for en klæbebro. En klæbebro er ikke lige så stærk som en almindelige tandbro, og den er også bedst, hvis det kun er en enkelt tand, der skal erstattes.

Tandbro priser – hvad koster en tandbro?

Er du på udkig efter tandbro priser? Alt efter hvilken type tandbro samt hvor mange led, din bro tand skal bestå af, vil prisen variere.

Du kan altid klikke dig ind på vores prisside, hvor du kan se tandbro, priser alt efter materialer – men den eksakte pris kræver, at du besøger os i klinikken, så vi kan tage en snak og vurdere dine behov og tænder.

Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til tandbroer – og vi laver selvfølgelig også gerne en vurdering i klinikken, så du får noget mere konkret at forholde dig til.

Søndergade 25
8600 Silkeborg
Telefon: +45 86 82 01 69
E-mail: reception@smilmedmere.dk