Bøjletandlæge i Silkeborg

Der kan være flere grunde til, at du har et ønske om at få rettet dine tænder. Derfor er der også flere årsager til, at en tandretning bliver udført. I alle tilfælde er der tale om en regulering, hvor man går ind og rykker på tænderne, så de kommer til at sidde anderledes.

Ofte bliver dette udført hos børn og unge, men det er naturligvis også muligt at få udført en tandregulering voksne. Det kan blive gjort, hvis man oplever, at man er ked af sit tandsæt. Det kan dog også skyldes, at tænderne er placeret på en sådan vis, at de er til gene, og i den henseende kan det være relevant at tage kontakt til sin bøjletandlæge i Silkeborg. 

Overvejer du at få rettet tænder som voksen?

Der kan være flere årsager til, at du ønsker at få rettet dine tænder. Det kan skyldes, at du har haft bøjle som barn, men at dine tænder har flyttet sig, efter du er blevet voksen. Som følge af dette, kan det ikke udelukkes, at dine tænder ikke længere sidder snorlige.

Dette kan være forårsaget af flere forskellige ting. Det kan blandt andet skyldes, at den retentionstråd, der havde til formål at holde tænderne på plads, er faldet af. Dette får nogen til at beslutte at få udført en tandretning voksen.

Er der tale om en mindre kosmetisk korrektion, vil der ofte blive anbragt en ny retentionstråd på bagsiden af tænderne. Hvis der er tale om større korrektioner, vil behovet være anderledes, hvorfor det er nødvendigt at vælge en anden form for tandretning voksne.

Vær opmærksom på, at en kosmetisk tandregulering har til formål at rette mindre kosmetiske gener. Oplever du, at du har store smerter eller ømhed i kæbeled eller muskulatur, vil der være et behov for en større udredning samt anden behandling.

Hvorfor få en tandretning som voksen?

De fleste får udført deres tandretning hos den kommunale tandpleje for børn og unge. Er du fyldt atten år, vil du ikke længere kunne benytte dig af det kommunale tilbud. Det betyder, at du selv skal betale, hvis du ønsker at få rettet dine tænder.

I denne forbindelse er det værd at pointere, at de kommunale tandklinikker er underlagt en række regler, de skal følge. Blandt andet er det et krav, at de kun må udføre tandregulering, hvis det handler om at korrigere eller forebygge bidfunktionelle afvigelser.

Er der tale om en behandling, der kun handler om det kosmetiske, vil det ikke blive tilbudt eller udført af den kommunale tandpleje.

Heldigvis betyder det ikke, at det er umuligt eller for sent at få rettet skæve tænder voksen. Dette er gældende, uanset om det er af kosmetiske årsager eller ej. Ønsker man at få korrigeret sine tænder, kan dette foregå på flere måder, alt afhængigt af omfanget og formålet.

Tandregulering for voksne: Hvilke typer findes der?

Når man skal have rettet tænder som voksen, er der flere metoder, der kan bruges. Ingen af behandlingerne kan give øjeblikkelige resultater. Derimod har behandlingerne en varighed på mellem fire og otte måneder.

Er der tale om en tandregulering, der er nødvendig på grund af store problemer med bidfunktionen, er det ikke udelukket, at behandlingen kan tage op til flere år.

Hvis der er tale om en større behandling, skal denne foretages af en såkaldt ortodontist. Det er en tandlæge, der har specialiseret sig i tandregulering. Som regel har de et meget tæt samarbejde med de kommunale tandklinikker i lokalområdet.

Kræver ikke en fastsiddende bøjle

Før i tiden var det nødvendigt at bruge en fastsiddende bøjle i forbindelse med tandregulering. Det betød, at klienten var tvunget til at have en bøjle på tænderne, indtil behandlingen var afsluttet. Sådan forholder det sig heldigvis ikke i dag.

I dag er der mulighed for at få rettet sine tænder med usynlige og aftagelige bøjler, hvoraf Invisalign er den mest populære. Derfor kan du også med ro i maven tage kontakt til os hos TandlægeCentret, hvis du leder efter en bøjletandlæge i Silkeborg, da det er denne type behandling, vi arbejder med. 

Kan rette op på de fleste tandstillingsfejl

Der kan være flere årsager til, at en tandstillingsfejl er opstået. Det er ensbetydende med, at der kan være flere grunde til, at man ønsker at få rettet sine tænder som voksen.

Det kan blandt andet skyldes, at man har skæve fortænder, men også, at man har et åbent eller dybt bid. I andre tilfælde får man rettet tænder, fordi man har over- eller underbid eller et mellemrum mellem fortænderne, der er til gene.

Ydermere er det naturligvis også værd at nævne, at mange får rettet tænder, da de har pladsmangel eller en forkert kæbestilling. Alt dette kan have indflydelse på, hvordan du bider sammen, hvorfor det kan afføde et behov for, at man får udført en tandregulering.

Uanset hvad der har medført din tandstillingsfejl, er der en god chance for, at der kan rettes op på den med en tandregulering. I nogle tilfælde er omfanget af fejlen dog så stort, at der er behov for et kirurgisk indgreb.

Vi er klar til at hjælpe hos TandlægeCentret

Hvis du leder efter en bøjletandlæge i Silkeborg, og du har et ønske om at få rettet dine tænder, er du landet det rette sted. Hos TandlægeCentret står vi altid klar til at hjælpe dig med dette. Det er selvfølgelig gældende, uanset om det er en større eller mindre korrektion, der skal udføres.

Derudover vil vi selvfølgelig også kunne hjælpe dig, hvad enten det er af kosmetiske årsager eller ej. Ønsker du at høre mere om, hvad vi kan tilbyde dig, er du velkommen til at ringe til os på tlf. 86 82 01 69 eller sende en e-mail til os på reception@smilmedmere.dk

Søndergade 25
8600 Silkeborg
Telefon: +45 86 82 01 69
E-mail: reception@smilmedmere.dk