Tandregulering

Går du med tanker om at få udført en tandregulering, kan der være flere grunde til dette. Som regel skyldes det, at man har en tandstillingsfejl, der er til gene på den ene eller anden måde. Her er det en typisk en tandretning, der er den rette løsning.

Det kan f.eks. være i tilfælde af, at du oplever gener ved bid, når du tygger sammen. Andre vælger at få udført en retning af tænder af kosmetiske årsager. Ønsker man dette, er der intet i vejen for dette, da det ikke er et krav, at tandstillingen er til gene.

Leder du efter et sted, hvor du kan få udført en tandregulering af en bøjletandlæge i Silkeborg, er du havnet på den rette side. Her hos TandlægeCentret står vi nemlig klar til at hjælpe dig med retning af dine tænder, uanset hvad der ligger til grund for, at du ønsker dette.

En tandregulering kan hjælpe på de fleste tandstillingsfejl

Det er vigtigt at nævne, at tandstillingsfejl kan være et resultat af flere ting. Det kan være, at man har skæve fortænder, et åbent bid, dybt bid eller overbid. Det kan også skyldes, at man har underbid, mangler tænder eller har et for stort mellemrum mellem sine fortænder.

Hertil vil pladsmangel og forkert kæbestilling også kunne have indvirkning på, hvordan du bider sammen. Det er også værd at bemærke, at det i nogle tilfælde kan have ført til et stort slid på tænderne, mens det for andre har været grund til smerter i kæbeled og tyggemuskler.

I langt de fleste tilfælde kan det løses med en tandretning. Hvis du har brug for hjælp til dette, bør du ikke tøve med af kontakte os. Vi har stor erfaring med tandregulering, og vil derfor hjertens gerne hjælpe dig med at få det smil, du går og drømmer om.

Se priser på tandregulering her

Hvordan foregår en tandregulering?

Når man skal rette tænder, er der flere måder at gøre det på. I de fleste tilfælde er det en behandling, der tager ca. 4-8 måneder. Er der tale om store problemer med biddet, er det ikke sikkert, at 4-8 måneder er nok. Her kan en behandling tage op til flere år.

Hvis der er tale om en større behandling, bliver det ofte foretaget af en ortodontist, der har speciale i tandregulering.

Før i tiden var det et krav, at der blev gjort brug af en fastsiddende tandbøjle, hvis man skulle have rettet sine tænder. Det vil sige, at bøjlen blev monteret på tænderne, hvor den skulle blive siddende, indtil det blev vurderet, at behandlingen var færdig.

Denne type behandling bruges stadig i dag, men dog i et mindre omfang. Det skyldes, at der er dukket nye metoder op, der kan bruges. Blandt andet kan man i dag regulere tænder med en usynlig og aftagelig bøjle.

Tandregulering med Invisalign

Det er de færreste, der ønsker at have en fastsiddende bøjle på tænderne i en periode på 4-8 måneder. Derimod vil de fleste gerne have en løsning, hvor de kan fjerne bøjlen efter behov.

Leder du efter en bøjletandlæge i Silkeborg, og er det også tilfældet for dig, så kan vi hjælpe dig her hos TandlægeCentret, da vi kan tilbyde tandregulering med Invisalign.

Her er der tale om en både usynlig og aftagelig bøjle, der kan bruges til både større og mindre tandretninger. De tandbøjler, der bruges til din behandling, laves specifikt til dine tænder, så du opnår det ønskede resultat.

Søndergade 25
8600 Silkeborg
Telefon: +45 86 82 01 69
E-mail: reception@smilmedmere.dk