Plastfyldning

Plastfyldning: Pris og behandling

Skal du have lavet et hul, en rodbehandling eller andet, der kræver fyldning, er det i dag oftest plast, der bruges til det. Faktisk bruges der næsten udelukkende brugt plast til at lave fyldning af tand.

Hvor du med sølvfyldninger kan risikere, at din tand flækker, er den risiko langt mindre med plastfyldninger – og så ser plastfyldninger meget mere naturlige ud, da de laves, så de matcher dine tænders naturlige, hvide farve. På den måde kan du få en holdbar, sikker og samtidig pæn fyldning af tand.

Hvornår er det nødvendigt at få tandfyldninger?

Der kan være flere grunde til, at man får brug for en tandfyldning. Ofte skyldes det, at man får huller i tænderne, som opstår, fordi bakterierne i munden omsætter kulhydrater i din kost og producerer syre. Det fører til demineralisering, som kan ødelægge tændernes hårde væv.

Selvom tandfyldninger ofte viser sig at være nødvendige, hvis man har et hul i en tand, er der også andre situationer, hvor det kan vise sig at være nødvendigt med en tandfyldning. Det omfatter bl.a. følgende:

  • Tandfrembrud
  • Gamle fyldninger, der er i dårlig stand (Er der utæthed eller huller under dem, vil det være en god idé, at du sørger for at få dem fjernet)
  • Revner eller tandslid, der skal repareres
  • Ændringer af form, farve eller position på de forreste eller bagerste tænder (Her vil man kunne bruge en fyldning til at rette op på disse fejl og forbedre udseendet af din tand)

Plastfyldninger er den bedste løsning, når det kommer til fyldning af tand

I dag bruges der næsten udelukkende plastfyldninger, og det materiale, vi bruger, er stærkt og giver samtidig et pænt resultat.

I modsætning til fx sølvfyldninger, klæber plastfyldninger til tandens indersider. Det betyder, at plasten fæstner sig til din tand, så du får et meget mere holdbart og stærkt resultat.

Det vil være næsten umuligt at se, hvor du har fået lavet en plastfyldning, da resultatet er noget nær usynligt. Det vil sige, at materialet ikke kun giver et stærkere og mere holdbart resultat – det er faktisk både pænere og mere sikkert, så du kan bevare sundheden i din tand uden risiko for fremtidige skader.

Derfor er plastfyldninger bedre end fyldning af tand med sølv

Der er mange grunde til, at fyldning af tand i dag udføres sjældnere og sjældnere. En sølvfyldning er nem at se (og kosmetisk måske ikke det kønneste), men det er faktisk ikke den eneste grund til, man i dag er gået næsten helt væk fra at lave fyldninger i sølv.

En anden grund af, at gamle sølvfyldninger bliver termisk påvirkede. Det vil sige, de bliver påvirket af varme og kulde, så du er i større risiko for, at tænder der tidligere er fyldt med sølv kan flække eller knække, fordi de er blevet sårbare og mere porøse.

Hvis først din tand er flækket på grund af en gammel sølvfyldning, kan den være svær at redde. Ofte er vi nødt til at lave en rodbehandling og/eller kronebehandling.

4 fordele ved plastfyldninger:

  1. Du kan få et perfekt match til dine egne tænder, så det ser 100% naturligt ud
  2. Plast er meget stærkt, og kan derfor også bruges til fyldninger i kindtænder
  3. Din tand bliver stærkere, fordi plasten limes
  4. Mere skånsomt end porcelænskroner, der kræver mere boring og slibning i din naturlige tand

Har du en fyldning af tand med sølv? Der er ingen grund til panik

Selvom du har en fyldning af tand, som er lavet af sølv, er det ikke sikkert, den fejler noget.

Hvis ikke din fyldning volder dig problemer, og vi kan se, at alt er, som det skal være, skifter vi ikke ellers velfungerende sølv-amalgam fyldning. Vi vil altid gerne bevare så meget af dine naturlige tænder som muligt, og derfor er der ingen grund til at pille ved fyldninger, der fungerer, som de skal.

Når det er sagt, holder vi selvfølgelig øje med alle dine gamle fyldninger, når du er til tandlegetjek hos os – på den måde kan vi ofte tage problemer med gamle fyldninger i opløbet, så du slipper for at blive generet. 

Fyldning af tand: Sådan foregår det, når vi laver plastfyldninger

Vi bruger plastfyldninger, hvis vi skal reparere et hul i dine tænder. På den måde får vi stoppet og fjernet caries, mens vi samtidig får genopbygget din tand, så den er hel. Det betyder, at du får et kosmetisk pænt resultat, mens tanden samtidig er godt beskyttet igen.

Plastfyldninger fås i mange forskellige nuancer, så vi kan lave et perfekt match til dine egne tænder. Det betyder, at uanset hvor i munden, du skal have lavet en plastfyldning, vil resultatet være næsten usynligt og til forveksling ligne dine egne tænder – du kan med stor sandsynlighed ikke engang se forskel selv.

Sådan foregår det, når du får lavet en plastfyldning:

  1. Har du et hul i tanden, bruges plastfyldninger til at lukke det.
  2. Vi kan lægge bedøvelse, før vi laver hullet.
  3. Vi starter med at bore og sørge for, at alt caries er væk.
  4. Vi laver en forbehandling med et bindingsmateriale.
  5. Plast fyldes og formes efter tanden, hvorefter vi hærder det med en særlig lampe.

Plastfyldning pris – hvilken type fyldninger er billigst?

Når det kommer til tandfyldning pris, er fyldningsmaterialet ikke helt ligegyldigt. Skal du have lavet en tandfyldning med fx porcelæn, er prisen en noget anden, end hvis du vælger plastfyldninger.

Som udgangspunkt bruger vi plastfyldninger – og det er faktisk også den billigste løsning for dig, når det kommer til at finde en billig plastfyldning pris. Prisen på plastfyldning afhænger af, i hvilken forbindelse du skal have lavet det.

En lille plastfylde med én flade koster 434,63 kroner, mens en plastopfyldning i forbindelse med kronebehandling fx koster 1.262 kroner.

Du kan se vores priser på plastfyldninger her >>

Søndergade 25
8600 Silkeborg
Telefon: +45 86 82 01 69
E-mail: reception@smilmedmere.dk